الزام به تنظیم سند(قسمت دوم)

در اين قسمت ممكن است خواندگان محترم کانال اشتباهاً حالتي را برداشت نمايند كه شخصي ملكي را كه مالكش نبوده به خريدار فروخته است ، لذا لازم به تذكر مي دانم كه تشريح اين حالت در مباحث كلاهبرداري و فروش مال غير قرار مي گيرد كه اين اعمال جرم بوده و از مبحث الزام به تنظيم سند رسمي خارج است. مقصود ما از اينكه مالك رسمي ملك شخص فروشنده نباشد ، حالتي است كه شما منزل مسكوني را از شخصي خريداري كرده ايد كه اين فروشنده آن را از مالك رسمي خريداري كرده ولي قبل از تنظيم سند رسمي با استناد به مبايعه نامه تنظيمي در بنگاه آن را به شما فروخته است. يا اينكه خريدار قبلي كه ملك را از مالك رسمي خريداري نموده به جاي تنظيم سند قطعي ، سند وكالتي به نام خود تنظيم نموده است. در اسنادي كه فروش مورد معامله بصورت سند وكالتي تنظيم مي گردد ، نام خريدار در پرونده ثبتي موجود در اداره ثبت به عنوان مالك جديد ثبت نمي گردد. بنابراين در همه حالت هاي فوق چنانچه دادگاه از اداره ثبت وضعيت مالكيت پلاك ثبتي را استعلام نمايد و در پاسخ استعلام ، اداره ثبت اعلام نمايد كه آخرين مالك پلاك مورد دعوي شخصي است كه نام او جزء خواندگان دادخواست طرح شده نمي باشد ، دادگاه قرار رد دعوي صادر مي نمايد. بعلت اينكه فروشنده مالك نيست تا اختيار تنظيم سند داشته باشد و اجبار به تنظيم سند رسمي شود.

فرايند احقاق حق در دادگستري فرايندي طولاني و هزينه بردار است. حتي بسياري از مواقع شخصي كه حقوقش تضييع شده با اشتباه و بدون مشورت با وكيل اقدام به طرح دعوي مي كند و پس از سال ها سرگرداني در دادگاهها متوجه مي شود كه اگر اشتباهاتي را در طرح دعواي اوليه مرتكب نمي شد ، زمان و هزينه كمتري را از دست مي داد. يكي از مهم ترين مسائل در طرح هر دعواي حقوقي علي الخصوص دعواي الزام به تنظيم سند رسمي ، ذكر همه خواسته هاي مدعي در قسمت خواسته در فرم چاپي مخصوص دادخواست مي باشد. بطور مثال اگر ملك خريداري شده هنوز تسليم خريدار نشده ، خريدار علاوه بر الزام به تنظيم سند رسمي ، الزام فروشنده به تحويل و تسليم مورد معامله را نيز بايد به عنوان خواسته در دادخواست مطرح نمايد. حال شخصي كه به اين مطلب آگاهي نداشته باشد و با حاضرشدن نزد عريضه نويساني كه در همه مجتمع هاي قضايي سازماندهي شده اند ، دادخواستي غيرفني و غيراصولي را تنظيم نمايد ، پس از صادرشدن حكم اوليه و گذشت مهلت هاي قانوني براي اعتراض و در نهايت قطعي شدن رأي در دادگاه تجديدنظر كه خود فرايندي طولاني مي باشد ، ملاحظه مي كند كه فروشنده آپارتمان را به وي تحويل نمي دهد. حال او بايد تمام اين مراحل را از ابتدا براي طرح دعواي الزام به تسليم ملك طي نمايد كه خود سبب صرف وقت و هزينه اضافي مي گردد.

همانطور كه اشاره شد يكي از عمده ترين دلايل امتناع فروشندگان از تنظيم و امضاء سند رسمي انتقال ملك ، تازه ساز بودن منزل مسكوني و عدم سير مراحل صدور سند رسمي مالكيت نظير اخذ پايان كار ، نقشه برداري و اخذ صورتمجلس تفكيكي و ساير موارد است كه همه اين موارد در رديف خواسته به عنوان آنچه كه خواهان از دادگاه تقاضا دارد و بايد در حكم دادگاه قيد گردد ، بايد مرقوم شود.

اگر در فاصله عقد قرارداد خريد ملك تا تنظيم سند رسمي در دفتر اسناد ، فروشنده يا خريدار فوت كند ، تكليف چيست؟ به عبارتي فوت فروشنده در دعواي الزام به تنظيم سند رسمي چه اثري دارد؟ در صورت فوت فروشنده دعواي الزام به تنظيم سند رسمي بايد به طرفيت وراث فروشنده اقامه گردد. شناسايي طبقات مختلف ارث به منظور احصاء وراث فروشنده خود داراي پيچيدگيهايي مي باشد كه تشريح همه آنها در اين مبحث نمي گنجد. همچنين در صورت فوت خريدار نيز وراث خريدار مي توانند به قائم مقامي از خريدار اقدام به طرح دعوي عليه فروشنده خاطي نمايند. البته بدليل پايين بودن سطح اطلاعات حقوقي افراد جامعه ، قبل از اينكه پرونده اي در دستگاه قضايي تشكيل شود ، فروشنده مي تواند با رويت گواهي انحصار وراثت خريدار مرحوم و ارائه آن به دفترخانه اسناد رسمي اقدام به انتقال رسمي سند به وراث مندرج در گواهي انحصار وراثت نمايد و بدينگونه باري از دوش قوه قضائيه براي رسيدگي به پرونده و همچنين از دوش ورثه خريدار فوت شده بردارد.

مشاوره رایگان قضایی
هموطنان می توانند سوالات خود را
از ساعت 8 صبح تا 2 بعد از ظهر با شماره 129 تماس حاصل فرمایند.
.
و از ساعت 2 بعدازظهر تا 6 بعدازظهر با شماره 09121900500 تماس تلفنی حاصل فرمایند.
.
همچنین هموطنان می توانند از طریق برنامه واتس آپ در طول 24 ساعت شبانه روز سوالات خود را نیز ارسال نمایند و پاسخ دریافت نمایند و همچنین مشاوران قضایی آماده تنظیم دادخواست و لایحه نیز می باشند.

همچنین به اطلاع می رساند
کل فرم های قضایی با متن لازم در لینک ذیل موجود است
http://iran5050.com/?cat=138
که شما می توانید رایگان دانلود کنید و در دادگاه استفاده نمایید
تنها کافیست که فرم مورد نظر خود را جستجو نمایید

در مورد دیه اعضای مختلف بدن بطور کامل و بصورت تشریحی در لینک ذیل موجود می باشد.
http://iran5050.com/?p=5877
کلیه اطلاعات لازم در مورد دیه بصورت جزء به جزء توضیح داده شده است.

در مورد طلاق لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=طلاق
در مورد عدم تمکین لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=عدم+تمکین
در مورد ضرب و جرح لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=ضرب+و+جرح
در مورد مهریه لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=مهریه
در مورد نفقه لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=در+مورد+نفقه
در مورد تصادف لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=تصادف
در مورد دعاوی ملکی لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?s=ملک
در مورد چک لینک ذیل را مطالعه نمایید
http://iran5050.com/?s=چک
و در مورد سامانه ثنا لینک ذیل را مطالعه فرمایید
سامانه ثنا روند پرونده شما را اعلام می نماید و شما می توانید از شکایت و موضوع شکایت و دستور قاضی مطلع شوید
http://iran5050.com/?s=سامانه+ثنا
در مورد دریافت خدمات قضایی از تلفن همراه لینک ذیل را مطالعه فرمایید
مانند فراموشی رمز ورود و غیره
http://iran5050.com/?p=857
در مورد شکایت از قضات لینک ذیل را مطالعه فرمایید
http://iran5050.com/?p=2625

لازم بذکر است
در بسیاری موارد شهروندان با توجه به پرداخت هزینه بالای وکلاء ، متاسفانه هیچ نتیجه ای بدست نیاورده اند
لذا این سامانه در جهت رفاه شهروندان ایرانی داخل و خارج کشور و کاهش هزینه های قضایی در صورت نیاز به لایحه ، دادخواست ، شکایت، دفاعیه ، مطالعه پرونده ،تجدید نظرخواهی و اعاده دادرسی ، درخواست خود با را به همرا مدارک ارسال نمایید تا کارشناسان مجرب و دانشگاهی ، درخواست شما را بررسی کرده و مدارک لازم را تنظیم و برای شما ارسال نمایند.
همچنین مستقیما می توانید از کانال تلگرامی ذیل کلیه اطلاعات لازم را بدست آورید.
iran5050com@
@iran5050com
https://chat.whatsapp.com/LXJ0EtK4nSV3I7cC0192nV
از صبر و شکیبایی شما متشکریم

Loading

انتشار توسط 8 تم
با کلیک روی عکس،  سوال خود را یطور خودکار درواتساپ طرح نمایید وپاسخ رایگان دریافت نمایید