توضیح المسائل و استفتائات مراجع عظام

آئين معرفی و رونمایی کتاب  ”  شکوه حضرت علی (ع) از منظر آیات قرآن ” برگزار شد.

 این کتـاب ها به همـت انتشارات بین المللی حوزه مشق و به قلم حجت السلام و المسلمین دکتر حشمدار  منتشر شده است. .‎ودر ادامه حجت اسلام و المسلمین دکتر حشمدار در تشریح کتاب مذکور فرمودند مطالب مندرج در اين تحقيق شامل دوفصل مي شود كه در رابطه با هر فصل توضيح مختصري بيان مي كنم: در فصل اول به بررسي کلیه ... بیشتر بخوانید »

آیا امامت جماعت بانوان جایز است؟

از مراجع تقلید در این مورد چهار نظر وجود دارد: نظر {۱} برخی از مراجع عظام بنابراحتیاط، جایز نمی دانند، مانند: آیةالله العظمی امام خمینی: احتياط واجب آن است كه امام زن، مرد باشد. آیةالله العظمی گلپايگاني: در غيرنماز ميّت احتياط لازم آن است كه زن امامت نكند هرچند مأموم زن باشد. آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: امام جماعت بايد مرد ... بیشتر بخوانید »

استعمال سرم و آمپول در ماه مبارک رمضان

{۱} استعمال سِرُم برخی از مراجع استعمال سِرُم را مبطل روزه دانسته اند مانند: آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: بايد روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند. آیةالله العظمی مكارم شیرازی: تزريق سرمهاي وريدي (که در رگ تزریق می شود) جايز نيست همچنین تزریق خون روزه را باطل می کند اما باید تا آخر ... بیشتر بخوانید »

آیا طلاق زنی که در دوره عادت ماهانه است درست است؟

پاسخ: اگر مردى از عامه زن خود را كه در حال عادت است طلاق دهد،و يا در حال پاكى كه با او مقاربت كرده است طلاق دهد،اين طلاق بر مذهب او صحيح است،ولى در مذهب اماميه اين طلاق باطل است،بنابراين مرد شيعى بنا به قاعدۀ الزام مى‌تواند با آن زن بعد از تمام شدن ايام عدّه ازدواج كند. آیت الله ... بیشتر بخوانید »

آیا زن از مردی که دچار بیماری بوده و طلاقش داده ارث می برد؟

پاسخ: اگر شوهر در حال مرض عیالش را طلاق دهد، اگرچه طلاق باین باشد، و قبل از گذشتن دوازده ماه هلالی بمیرد، زن با دو شرط از او ارث می‌برد: اول ان که در این مدت شوهر دیگر نکرده باشد. دوم ان که شوهر در ادامه همان مرضی که در ان مرض زن را طلاق داده، به واسطه ان مرض ... بیشتر بخوانید »

آيا جايز است شوهر با آلت مصنوعى يا با چيز ديگرى غير از جسدش همسر خود را از لحاظ جنسى اشباع کند؟

پاسخ: با دست و هرجاى بدن، مانعى ندارد. ولى با غير جسد هرچه باشد، جايز نيست. جامع المسائل ـ ج1 ص439. حضرت آيت الله فاضل لنکراني بیشتر بخوانید »

اگر همسر ناتواني جنسي و عدم قدرت در نعوظ داشته باشد آيا در اين صورت هم نمي توان استفاده کرد؟

پاسخ: 1-آيا مي توان همسر را با وسايل جنسي و آلات مصنوعي به صورت مستقيم ارضا کرد؟ 2- استفاده از وسايل جنسي که نقش کمک کننده در امور جنسي و تحريک را دارند، مثلا روي آلت مرد يا زن نصب مي شوند و در حين عمل جنسي به صورت غير مستقيم به ارضا شدن کمک مي کنند چه حکمي دارد؟ ... بیشتر بخوانید »