نظرات مشورتی

نحوه اخراج کارگر در اجرای ماده ۲۷ قانون کار (فسخ قرارداد کار)

با عنایت به نامه شماره ۸۸۱۳۳ مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۰۱ مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ضمن تاکید بر مفاد نظریه مشورتی شماره ۵ این اداره کل در خصوص نحوه و چگونگی اجرای ماده ۲۷ قانون کار و بعد از مطالعه و بررسی‌های فراوان، بیستمین نظریه مشورتی این اداره کل صادر می‌گردد. بدیهی است که ... بیشتر بخوانید »

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره مفهوم عبارت «آزار جنسی»

– منظور از عبارت «آزار جنسی» شامل کلیه رفتارهای جنسی اعم از تماس فیزیکی یا بدون تماس فیزیکی که بدون رضایت و تمایل طرف مقابل و به قصد التذاذ یا آزار مخاطب اعم از زن یا مرد یا کودک صورت می‌پذیرد و باعث ورود آسیب به شخصیت مادی یا معنوی فرد شده و موجبات ناراحتی وی را فراهم می‌نماید، است. ... بیشتر بخوانید »

در اولین اقدام انقلابی آیت الله رییسی در مقام ریاست جمهوری به شدت به بانکها حمله ور شد

احتمال عزل و دستگیری چندین ریاست های بانکهای خصوصی مانند پارسیان، سامان و… می رود. آیت الله رییسی ، ریاست جمهور منتخب در جمع اعضای مرکزی ستاد انتخاباتی خود در موضوع امورات بانکی اعلام کرد که باتوجه اعمال خلاف شرع و غیر قانونی بانکهای عامل در خصوص تخصیص وام و نحوه عودت آنها، با انتصاب ریاست بانک مرکزی انقلابی، با ... بیشتر بخوانید »

مجازات تکمیلی چیست؟

در صورتی میتوان متهم را برای هرگونه جرمی تحت تعقیب قرار داد که قانون گذار برای آن جرم، در قانون، مجازات تعیین کرده باشد. به عبارت دیگرنمیتوان هیچ فردی را مجازات کرد قبل اینکه جرم مشخص شده باشد. یکی از اصطلاحاتی که در آراء کیفری بسیار ملاحظه میشود و میتواند سوالاتی را برای اشخاصی که تخصص حقوقی ندارند، به وجود ... بیشتر بخوانید »

صیغه موقت چیست؟ در ازدواج موقت، نام بچه حاصل از این رابطه وارد شناسنامه کدام والدین میشود؟

سوال: سلام بنده یه فرد متاهل هستم و به دور از چشم خانواده زنی به صیغه خود در اوردم و در محضر ثبت شده است. در این میان ان خانم باردار شده اند و نمی خواهیم بچه از بین برود. در صورت متولد شدن نوزاد شرایط گرفتن شناسنامه برای بچه به چه صورت می باشد. اصلا شناسنامه صادر می کنند؟ ... بیشتر بخوانید »

تاریخ نظریه : 1399/02/13 شماره نظریه: 7/99/55

استعلام: در راستای دستورالعمل شماره 9000/146517/100 مورخ 1398/9/19 ریاست محترم قوه قضاییه چند سوال در خصوص آیین دادرسی کیفری دادگاه‌های عمومی بخش به حضور ارسال می‌گردد: 1-با توجه به این‌که حسب قانون آیین دادرسی کیفری قواعد و مقررات مرحله تحقیقات مقدماتی و مرحله دادرسی متفاوت است و در دادگاه ب… نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: 1- اولا، با ... بیشتر بخوانید »

تاریخ نظریه : 1399/02/20 شماره نظریه: 7/99/49

استعلام: مطابق ماده 383 قانون آیین دادرسی کیفری «در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود پس از پایان تحقیقات مقدماتی چنانچه عمل انتسابی جرم محسوب نشود یا ادله کافی برای انتساب جرم به متهم وجود نداشته باشد و یا به جهات قانونی دیگر متهم قابل تعقیب نباشد دادگاه حسب مورد قرار منع یا ... بیشتر بخوانید »

مهریه حال چیست؟

مهریه حال مهریه‌ای است که برای پرداخت آن مهلتی تعیین نشده باشد و زن این حق را داشته باشد که پس از عقد هر زمان که اراده کند، آن را مطالبه کند. بنابراین، اگر حین عقد مهریه به نوعی تعیین شود که برای پرداخت آن از سوی مرد مهلتی تعیین شده باشد، به آن مهریه ” مهریه موجّل ” گفته ... بیشتر بخوانید »

سرقت اینترنتی! و عواقب آن

هشدار به دارندگان عابر بانک! سرقت اینترنتی! اسکیمر روشی ناشناخته اما فراگیر برای سرقت اینترنتی! رمز عابر بانکتان را به دیگران ندهید! در این روش فرد کلاهبردار با قرار دادن مداری مغناطیسی در داخل یا کناردستگاههای کارت خوان اطلاعات بانکی موجود در کارت را کپی برداری و در آن مدار ذخیره می کنند. این دسته از مجرمان با اعلام رمز ... بیشتر بخوانید »

آخرین نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره پرونده ۱۷۷۴ ـ ۱۶/۹ ـ ۹۲ سؤال نظر به اینکه طبق قانون تعیین مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش مصوب ۱۱/۸/۱۳۷۶ در اجرای بند ب قانون مذکور بین قضات اختلاف نظر وجود داشت و نهایتاً اکثریت بر این نظر بودند که چنانچه زوج از مراجعه به دفترخانه استنکاف نماید و زوجه گواهی مذکور را به دفترخانه ارائه نماید صیغه ... بیشتر بخوانید »