900 میلیون تومان برای ماه های غیر حرام، و در ماههای حرام مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان می باشد معیار محاسبه دیه در اسلام علاوه بر 100 شتر، موارد دیگری را هم شامل میشود که عبارتند از 100 گاو، یک هزار گوسفند، 200 حلّه، یک هزار دینار و 10 هزار درهم ماههای حرام:رجب ذی القعده ذی الحجه محرم ... بیشتر بخوانید »
دیات
چگونه پس از متواری شدن عامل تصادف دیه خود را بگیریم؟
آیا فردی که در یک حادثه تصادف آسیب دیده، درصورت متواری شدن عامل تصادف، باز هم میتواند دیه خود را بگیرد؟کارشناسان وکیل ما به این پرسش پاسخ دادهاند. درباره دریافت دیه درصورت متواری بودن عامل تصادف این است: با سلام ماه 11 پارسال بنده كه عابر پياده بودم با يك موتور تصادف كردم كه موتوري پس از انتقال بنده به ... بیشتر بخوانید »
آیا علاوه بر دیه و ارش ناشی تصادف ، مصدوم و مجروح میتواند هزینه های معالجاتی خود را نیز مطالبه نماید ؟
بله نه تنها در خصوص شخص ثالث بلکه راننده مسبب حادثه نیز میتواند از شرکت بیمه گر مطالبه هزینه های معالجاتی خود را بنماید.در ماده ۱ قانون فوق الذکر ، به تشریح و بیان معانی لغات مورد استفاده در این قانون پرداخته شده. در بند الف ماده ۱ : تعریف خسارات بدنی را به صورت تعیین نمونه و مصداق تبیین ... بیشتر بخوانید »
دیه اعضای مختلف بدن بطور کامل و بصورت تشریحی در سال ۱۳۹۹
در جلسه شورای عالی قضایی مطرح و نرخ دیه در ماههای غیرحرام با رشد 20 درصدی نسبت به امسال، 330 میلیونتومان تعیین شد. نرخ دیه برای سال 99 ، 231 میلیون تومان برای ماه های غیر حرام، و 308 میلیون تومان برای ماه های حرام می باشد معیار محاسبه دیه در اسلام علاوه بر 100 شتر، موارد دیگری را هم ... بیشتر بخوانید »
میزان دیه بر اساس جنسیت و دین
میزان دیه بر اساس جنسیت و دین: _1)جنسیت : ماده 560 *ق . م ا * مصوب 1392، به پیروی از نظر مشهور امامیه که مبتنی بر برخی از روایات می باشد، اشعار می دارد. دیه قتل زن، نصف دیه مرد است. ماده 550 ق م ا _2)دین : در میان فقهای مسلمان نظرات مختلفی راجع به میزان دیه غیر ... بیشتر بخوانید »
مهلت پرداخت دیه
بر اساس ماده 488 قانون مجازات اسلامی مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر این که به نحو دیگری تراضی شده باشد. الف- در عمد موجب دیه ظرف یک سال قمری ب- در شبه عمد ظرف دو سال قمری پ- درخطای محض ظرف سه سال قمری تبصره- هر گاه پرداخت کننده در بین مهلت های ... بیشتر بخوانید »
موارد مسؤولیت بیت المال در پرداخت دیه
1 اشتباه قاضی در صدور حکم و ایراد جنایت بر فرد (مواد 13 و 485 قانون مجازات اسلامی) 2 دفاع در مقابل تهاجم دیوانه (تبصره 3 ماده 156 قانون مجازات اسلامی) 3 در قسامه،سوگند خورندگان همگی بر برائت خود سوگند یاد کنند (مواد 333 و 334 و 484 قانون مجازات اسلامی) 4 در مواردی که جنایت نظم و امنیت عمومی را بر هم ... بیشتر بخوانید »
دیه مو
ماده 368: هرگاه کسى موى سر یا صورت مردى را طورى از بین ببرد که دیگر نرويد، عهدهدار دیه کامل خواهد بود و اگر مجدد بروید نسبت به موى سر ضامن ارش است و نسبت به ریش ثلث دیه کامل را عهدهدار خواهد بود. ماده 369: هر گاه کسى موى سر زنى را طورى از بین ببرد که دیگر نروید ... بیشتر بخوانید »
در سه مورد اولیاء دم باید برای اعدام قاتل دیه بپردازند
1)- در صورتی که بعضی از اولیاء دم نخواهند قصاص بکنند و بخواهند دیه بگیرند یا بعضی صغیر و بعضی دیگر کبیر باشند و چونکه قصاص یا مصالحه به مقدار دیه یا بیشتر حق همه اولیاء دم است، در صورتیکه بعضی از اولیاء، تقاضای قصاص کنند باید سهم دیه ی اولیاء دم دیگر را، بپردازند یا اگر اولیائی دم که ... بیشتر بخوانید »
شرایط پرداخت دیه از بیت المال
هرگاه شخصی یا اشخاصی در اثر ازدحام كشته شوند یا جسد مقتولی در خیابان و اماكن عمومی پیدا شود و نتوان این قتل را به كسی نسبت داد، دیه از بیتالمال پرداخت میشود و فرقی نیز نمیكند كه متوفی به واسطه قتل عمد كشته شده باشد یا قتل غیرعمد مانند قتل ناشی از بیاحتیاطی در رانندگی. گاهی اوقات دیه مقتول ... بیشتر بخوانید »